Linki
|
blogwery
Temat: Ex cathedra ciąg dalszy
Co to za czasy mamy dzisiaj. Przymiotniki i okoliczniki sposobu , dodawane przed nazwami potraw to jeden zamęt i deprecjacja smaku. Kasza manna po redaktorsku, jaja po kardynalsku, jaja sejmowe I, misa husarska, kotlet po marynarsku, kotlet ministerski - wszystko to autentyczne, wydrukowane a jakże i wydane w książkach kucharskich. Brakuje tylko trupniku na pogrobach, barszczu zabieranego i karpia po kurewsku, żeby już nie wspomnieć że po adwokacku też brakuje.. Ale teraz do roboty.!!
Nóżkę (i) cielęcą, lub gicz pakujemy do gara i gotujemy ze dwie, dwie i pół godziny w lekko osolonej wodzie, bacząc by wody nie było zbyt wiele. Gdy mięso łatwo odchodzi od kości,... Źródło: forum.michalkiewicz.pl/viewtopic.php?t=2082
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.pljacek94.htw.pl
|