kotlet ministerski

image Strona startowa       image korg m1r       image kozia gorka       image kolonoskpia       image kockums 822       image kohonen       

Linki

blogwery

Temat: Ex cathedra
ciąg dalszy Co to za czasy mamy dzisiaj. Przymiotniki i okoliczniki sposobu , dodawane przed nazwami potraw to jeden zamęt i deprecjacja smaku. Kasza manna po redaktorsku, jaja po kardynalsku, jaja sejmowe I, misa husarska, kotlet po marynarsku, kotlet ministerski - wszystko to autentyczne, wydrukowane a jakże i wydane w książkach kucharskich. Brakuje tylko trupniku na pogrobach, barszczu zabieranego i karpia po kurewsku, żeby już nie wspomnieć że po adwokacku też brakuje.. Ale teraz do roboty.!! Nóżkę (i) cielęcą, lub gicz pakujemy do gara i gotujemy ze dwie, dwie i pół godziny w lekko osolonej wodzie, bacząc by wody nie było zbyt wiele. Gdy mięso łatwo odchodzi od kości,...
Źródło: forum.michalkiewicz.pl/viewtopic.php?t=2082



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • jacek94.htw.pl