komory chlodnicze

image Strona startowa       image korg m1r       image kozia gorka       image kolonoskpia       image kockums 822       image kohonen       

Linki

blogwery

Temat: [Wrocław] Newsy 2008
...miasto jak Wrocław przypada kilkudziesięciu potężnych producentów lodu. Jest to zbyt tani produkt, żeby go daleko wozić - mówi Wiesław Świerzyński. Teren, na którym znajduje się produkcja był w dużym stopniu przystosowany do potrzeb firmy. Istniejąca infrastruktura techniczna - będąca pozostałością po niemieckim browarze - obniżyła znacznie koszty początkowe. Hala produkcyjna posiada własne ujęcie wody, sprężarkownię oraz komory chłodnicze. Wszystko to wymagało początkowej inwestycji w wysokości około 700 tysięcy złotych. Żeby wprowadzić produkt na rynek, trzeba kilka milionów. - Coraz więcej Polaków kupuje kostkarki, ale są one niskiej jakości, podłączone do zwykłego wodociągu. Mało kto pije wodę z kranu, a lód z niej podawany jest z najlepszymi trunkami. Albo idiotyczne woreczki napełniane wodą i wrzucane między mięso a ryby. Durne. Nie...
Źródło: forum.investmap.pl/viewtopic.php?t=1797



Temat: rozczarowanie BOSCH - KGF 39P99
...Lody mrożone do –26 st. C. są raczej twarde... I się trafił upierdliwy lodo-łamacz. Ten Bosch to jednak musi mieć pecha, bo akurat na mnie trafiło. Niedługo pójdę na polowanie w sklepowych gąszczach. Idę o zakład, że inne lodówki (chłodziarko-zamrażarki) z podobnym wypasem również są ułomne w kwestii ewentualnej prezentacji temperatury w tym i tamtym, i jeszcze w zatamtym. Wiem co piszę, bo u mnie są przecież trzy komory chłodnicze! Bajer to bajer... I obym się mylił w sprawie owych, domniemanych pomiarów temperatury w różnych takich. Później doniosę uprzejmie, jak tę sprawę widzą sklepowe chłopaki. Z autopsji wnoszę jednak, że na zbyt wiele raczej nie powinienem liczyć. Z pewnością to ja będę tym, co to wie jednak więcej. Szkoda gadać, szkoda pisać...
Źródło: elektroda.pl/rtvforum/topic1491843.html


Temat: SKLEP MIĘSNY
...jak najbardziej doradzam podjęcie tego dochodowego przedsięwzięcia. Popyt na produkty zarówno mięsne świeże kulinarne jak i mięsne przetworzone jest wysoki. Jednak przed podjęciem decyzji otwarcia warto zrobić dobry research. Oczywiście lokalizacja (potencjalna konkurencja, ale także usytuowanie - małe osiedle domków jednorodzinnych, blokowisko z otwartą przestrzenią czy centrum miasta) Należy pamiętać że wyposażenie sklepu - komory chłodnicze, lady chłodnicze, klimatyzacja generują na zewnątrz wysoki poziom hałasu, który może być uciążliwy dla pobliskich mieszkańców. Rozwiązaniem tu może być ekran przeciwdźwiękowy (kolejna inwestycja). Podobnie z przyjmowaniem dostaw, transport zewnętrzny w porach porannych może być negatywnie odbierany przez mieszkańców szczególnie na osiedlach. Jeżeli planujemy budowę budynku od podstaw powinniśmy...
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=20044


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • jacek94.htw.pl